شاید قطع و وصل شدن برق در یک روستا یا منطقه دور افتاده چندان مشکل ساز نباشد و اهمیتی نیز نداشته باشد. اما به خوبی میدانیم که در زندگی شهری و با توجه به رواج تکنولوژی در جای جای زندگی ما اوضاع خیلی فرق کرده است. اگر تکنولوژی در اختیار ما قرار گرفته است ما هم باید بستر لازم برای استفاده از آن را فراهم کنیم.
آتنا صاحبپناه، کارشناس یک مشاوره و فروش محصول است . او درباره همکاری خود با چارگون میگوید: سن کمی داشتم که آمدم چارگون. تکتک آدمهایی که با آنها کار کردم مانند خانوادهام هستند چون در تمام لحظات خوشحالی و ناراحتی در کنارم بودهاند.
یو پی اس را نیز می توان به عنوان یک منبع تغذیه محسوب کرد. در برخی از وقایع آب و هوایی مثل رعد و برق و… با قطع ناگهانی برق و یا ایجاد اتصالات کوتاه و دیگر مسائل که در بخش جریان ورودی برق جهت رایانه ها، سیستم های اتوماتیک و سخت افزاری ایجاد می شود بر روی این سیستم ها اثر منفی گذاشته و باعث خرابی و در برخی موارد از کار افتادن دائمی آن ها می شود. بنابراین تمامی سیستم های حساسی که به نوعی به بخش سیستم برقی جهت کار کردن نیازمند هستند و بیشتر در معرض مشکلات این دست قرار دارند برای از بین بردن اینن مشکلات می توانند از یو پی اس به عنوان یک منبع تغذیه استفاده نمایند. یو پی اس دستگاهی الکترونیکی می باشد که به منظور تامین برق به شکل متداول و مداوم انرژی جهت دستگاه های برقی که به اختلالات موجود در شبکه و هم چنین قطع برق حساس هستند بکار برده می شود. این دستگاه جز مجموعه های کامپیوتری، مخابراتی و غیره نیز محسوب می شود. سیستم یو پی اس علاوه بر این که به عنوان یک منبع تغذیه عمل می کند می تواند جهت یک بخش محافظتی از وسایل الکتریکی در برابر نوسانات و اختلالات برقی محافظت نماید و از تعمیرات و یا خرابی احتمالی آن ها جلوگیری نماید. یو پی اس جهت محافظت از تجهیزات الکتریکی حساس، جریان برق مناسبی را ایجاد کرده و سبب تقویب برق برای آن ها می گردد و به آنلاین ماندن برنامه ها کمک زیادی می کند.
در آموزش های قبل ضرورت استفاده از یو پی اس را بررسی کردیم و لزوم استفاده از آن در سیستم ها ی مکانیزه و رایانه ای را بررسی نمودیم، حال قصد داریم به تشریح انواع یو پی اس و تفاوت های آن بپردازیم. یو پی اس آفلاین یا اضطراری (Offline) در یو پی اس آفلاین یا اضطراری (Offline) ، برق شهری AC وارد دستگاه UPS شده و از طریق ترنسفر سویچ (Transfer Swich) به خروجی دستگاه متصل می نماید. در صورت نوسان برق و یا قطع کامل برق، جریان AC پس از سویچ نمودن، از طریق جریان DC ذخیره شده در باتری های یو پی اس و اینورتر تامین میگردد؛ بدین ترتیب UPS در مواقع اضطرار، قطع برق و یا نوسان برق را در مسیر Bypass تشخیص داده و فورا به باتری ها سویچ می کند و تا زمان برگشت به حالت عادی برق شهر، همچنان در همین مسیر باقی می ماند.
بارهای وارده بر یو پی اس به دو دسته بارهای خطی و بارهای غیر خطی طبق استاندارد IEC 62040 دستگاه های یو پی اس دسته بندی می شود. چناچه شما هم یکی از استفاده کنندگان یو پی اس باشید، اسم این بارها را برای یک بار هم که شده شنیده اید. اصولا مقدار ولتاژ خروجی یو پی اس را جهت بارهای خطی و غیر خطی به صورت جداگانه تعیین می کنند. بارهای خطی وارده بر یو پی اس زمانی ایجاد می شود که ولتاژی سینوسی به همراه جریان بار سینوسی به آن وارد شود. به این نوع از بارها، بارهای خطی(Linearr) گفته می شود. در مورد بارهای خطی بین جریان و ولتاژ مطرح نیست. ولی بخشی که در مورد بارهای خطی به آن اشاره دارد، در مورد بارهای مقاومتی است و دیگر بارها از جمله بارهای سلفی و خازنی نیز جز دسته بندی بارهای خطی منظور شده و علت آن نیز ولتاژ سینوسی ورودی و جریان خروجی سینوس این نوع از بارها می باشد. بنابراین هر مجموعه ترکیبی از عنصرهای غیرفعال پسیو که شامل مقاومت، خازن و سلف است به منزله بار خطی شمرده می شود.
شرایط مکان نصب یو پی اس یکی از بخش های مهمی می باشد، که باید در مورد آن آگاهی کافی داشته باشیم. یو پی اس باید در محل و مکانی قرار بگیرد که که دارای محدوده دمایی حدود ۱۰ الی ۳۰ درجه باشد. دمای مکان نصب یو پی اس بیشتر جهت قرارگیری باتری یو پی اس دارای اهمیت می باشد. زیرا در بیشتر و کمتر از این محدوده دمایی تقریبا آسیب پذیری آن بیشتر می شود، برای این که مقدار گرمای خود باتری نیز باعث آسیب یو پی اس نشود بهتر است از یک فن و خنک کننده همجوار دستگاه استفاده شود. مکان نصب یو پی اس را از نظر مقدار طوبت نیز باید سنجیده شود. مقدار رطوبت قابل تحمل جهت نصب یو پی اس باید کمتر از ۹۵% باشد. یو پی اس باید در مکانی قرار بگیرد که دارای سطحی صاف و ثابت باشد و هیچ گونه لرزشی نداشته باشد. یو پی اسباید در مکانی قرار بگیرد که از ریزش باران، آب و یا دیگر موارد ایمن شده باشد. نفوذ آب در داخل باتری باعث فساد آن شده و باتری یو پی اس از کار خواهد افتاد. حساسیت قطعات الکترونیکی داخل یو پی اس بالاست و نباید در مکان هایی قرار بگیرد که در مسیر گرد و خاک باشد.
بسیاری از یو پی اس ها جهت مشکلات پیش آمده برای آن ها و اتصالات و نیاز تغذیه دارای آلارم و هشدار می باشند که به شکل لامپ های بر روی یو پی اس و یا به صورت زنگ بر روی آن قرار گرفته است. جهت بررسی این مسائل بهتر است یو پی اس در مکانی قرار داده شود که بتوان هشدار های آن را سریع متوجه شد، بنابراین از قرار دادن آن در مکان های دور از دسترس باید خودداری شود. با توجه به این که یو پی اس دارای حساسیت بالایی می باشد بهتر است جهت تامین نمودن برق آن باید از ارت مناسب استفاده شود و در مکانی قرار گیرد که دارای تغذیه مناسب به باتری باشد. مکان قرار گیری یو پی اس از سرور مرکزی که باید به آن تغذیه و انرژی لازم را برساند باید طبق استانداردهای RS232 یعنی در حدود کمتر از ۵۵ متر باشد.
ادامه مطلب ...
قطع اتوماتیک یو پی اس یکی از خواص مهم در این سیستم ها می باشد. به خصوص زمانی که جهت برق رسانی رایانه ای مورد استفاده قرار می گیرد. قطع اتوماتیک یو پی اس به سیستم اجازه می دهد که قبل از تمام شدن زمان پشتیبانی باتری یو پی اسسیستم شما خاموش شود. به این تصور که سیستم کامپیوتر بدون داشتن سیستم خاموش و روشن بودن به کار خود ادامه دهد و به شکل ناگهان برق آن قطع شده و یو پی اس از انرژی باتری بهره مند می گردد. اصولا یک یو پی اس با قابلیت خاموش نمودن اتوماتیک(قطع اتوماتیک یو پی اس)، از کنترل نرم افزار و سخت افزاری که میکرو پروسسور آن را به رایانه وصل می کند استفاده می نماید. می توان پارامترها را به شکلی تنظیم کند تا چناچه زمانی قطع برق طی زمان طولانی ادامه یافت، یو پی اس کامپیوتر شما را خاموش کند. برای نمونه اگر تمایل داشته باشید تا زمانی که سیستم رایانه شما تا حدود ۷۰% باتری تخلیه شده از انرژی باتری استفاده کند و سپس یو پی اس رایانه را خاموش کند، در این حالت یو پی اس طی برنامه ریزی دستگاه را خاموش کرده و سیستم شما را غیر فعال می کند. چناچه سیستم یو پی اس دارای قابلیت و برنامه ای جهت shut downn باشد نیز می تواند خود به خاموش شدن آن کمک کند. این خاصیت بدون ایراد نیست. ساختار عملکردی برنامه های کامپیوتری ضعیف عمل می نماید بدین شکل که نمی توانند پیامی را که از طرف سیستم عامل جهت بستنن کامپیوتر ارسال می کند پاسخ دهد، بیشتر مواقع این عملکرد مفید است.
انواع کود پسته براساس مواد مغذی و مورد نیاز پسته همچنین نیازمندی های خاک پسته در مناطق مختلف وجود دارند که در این قسمت به معرفی آن ها می پردازیم. ازت : این ماده پروتئین های گیاهی درخت پسته را تامین می کند و موجب افزایش محصول و باردهی پسته می شود. کود اوره، کود نیترات آمونیوم، کود سولفات آمونیوم، فسفر، پتاسیم، گوگرد، کلسیم، منیزیم، آهن، روی، منگنز و مس از دیگر مواد و کود پسته می باشند که جایگاه مخصوص به خود را دارند. در مناطقی در آن ها نهال پسته کاشته می شود، با کمبود مواد آلی مواجه هستند. در این موارد بایستی از کود های آلی چه گیاهی و چه حیوانی مناسب استفاده نمود.