شما به عنوان یک وبمستر برای این که بتوانید سایت خود را به بهترین شکل ممکن بهینه کنید، باید بخشی از فعالیت های روزمره خود را به این موضوع بپردازید و در این راه از روش های مختلفی که برای سئو به صورت قانونی تعریف شده است استفاده کنید. در مقالات قبل این مسئله بیان شد که در افزایش رنکینگ سایت، نباید از تاثیر شبکه های اجتماعی، غافل بود. حتی برخی از آن ها همانند فیسبوک، اگر چه ارزش خیلی کمی برای سایت شما دارند ولی از نظر گوگل میزان مشارکت در ان ها بسیار مهم است زیرا این نشان می دهد که شما به دنبال افزایش کاربران سایت هستید زیرا کانون توجه این شبک های اجتماعی، همین کاربران هستند لذا میزان تاثیر شبکه ها بر سایت شما، بستگی به میزان تعامل کاربران دارد.
منظور از میزان تعامل کاربران، میزان فعالیت آن ها برای اشتراک گذاری مطالب، لایک نمودن پست ها، کامنت گذاری در زیر مطالب و.. است لذا اگر تعداد کاربران شبکه اجتماعی شما زیاد ولی تعامل آن ها کم باشد دقیقا شبیه به حالتی است که کاربری وارد سایت شما می شود ولی چون انتابش غلط بوده سریعا سایت را ترک نموده و سبب افزایش ضریب بازگشت سایت می شود.
پس این مهم است که بدانید کاربران شبکه اجتماعی شما تا چه اندازه با فعالیت های شما در تعامل هستند برای سنجش این میزان، از چند روش مهم می توان استفاده نمود:
۱- توجه به میزان اشتراک گذاری مطالب
زمانی که کاربران در شبکه اجتماعی، مطالبی را به اشتراک می گذارند، این بدان معنا است که نه تنها خودشان ان محتوا را پسندیده اند بلکه چون متوجه مفید بودن آن شده اند به همین دلیل تصمیم گرفته اند که با اشتراک گذاری، دیگران هم از ان ها استفاده کنند.
۲- میزان لایک نمودن مطالب
البته اهمیت لایک کردن از اشتراک گذاری مطالب کمتر است زیرا تقریبا لایک نمودن، یک امر فراگیر شده و حتی برخی کاربران به صورت ناخواگاه هم از آن استفاده می کنند. ولی به طور کلی زمانی که میزان لایک یک مطلب زیاد باشد، نشان می دهد که بیشتر بازدید می شود.
۳- تعداد کامنت گذاری ها
تعداد کامنت های هر پست نشان می دهد که چه میزان این پست برای کاربران جذاب بوده است که نظرها و یا سوالات خود را به صورت کامنت ارائه می کنند. اگرچه روش های دیگری هم برای تعیین میزان تعامل کاربران در شبکه های اجتماعی وجود دارد ولی اعتبار ان ها کمتر است و این روش ها اطلاعات دقیق تری به شما می دهد.